102. BRISTOLT LÁTNI ÉS NEM LÁTOM BRISTOLT | Székely Nagy György

-Mostanában olyan zárkózott vagy – mondta nevetését alig palástolva KZS bristolszakértő, aki szerint azért vagyunk megint karanténban, hogy ne kelljen a nekik hozott könyveket odaadni.

Megmutattam mind a kettőt a kamerába.

-És hol a dedikálás? Mert így akármit is mutathatnál nekem. Meg ne próbáld!- kiáltotta, amikor felálltam és nem tudom mire gondolt.

Aztán mutattam a dedikált példányt és felhívtam a figyelmét arra, hogy összefirkált állapotában kevesebbet ér.

-Ha az én e-könyvemet is tudod dedikálni, akkor esetleg azt mondom, ügyes vagy. Addig meg próbálkozzál. És mi van az új könyvvel? Semmi dolgod otthon. Hol tartasz? Készen van?

Ezt Barbi of Google-től kaptam, úgy reggel fél hétkor, mert:

-ÉN héttől dolgozom. És Te?

Nem gondoltam, hogy negyvenhárom évnyi munka után azt mondom, én is szívesen mennék reggel hétre dolgozni. Komolyan alig várom a vasárnapot, hogy újra hozhassak ötven kiló hagymát és harminc kiló uborkát. Vagy próbáljam a polc tetejéről levadászni az ottvanhelyrakjukoda termékeket. Amit végül is megtalálok, pedig milyen ügyesen elrejtették.

A karantén 12. napján valahogy nem tudok jópofa dolgokról beszámolni. Az emberek egyre hülyébbek, olyan dolgokat hisznek el, amelyek távol van minden valóságtól, bár hogy mi a valóság, lassan már senki sem tudja. Újra akarnak próbálni Mrs. Covid-dal szemben olyan dolgokat, amik tavasszal már nem jöttek, de talán most sikerül alapon.

-Hogy van az a beteg, akinek nem tudjuk mi baja, nővérke?

-Sajnos, doktor úr, ez a kezelés sem használt, meghalt.

-A fenébe! Pedig mennyi jó ötletem lett volna!

Nos ötletnek például a józan ész, nem lenne rossz. Viszont digitális korunkban jobban hiszünk annak, amit a frászbúkon vagy a még borzasztóbb Nyistagram-on olvasunk. Mert az biztosan. És tényleg. Mert ha Ők mondják. Pláne. Itt Britanniában évszázadok óta most először van az, hogy a polgárok 61%-a nem hisz a Kormánynak. Itt, ahol a demokrácia, a parlamentarizmus olyan régi dolog, mint a mindig zöld fű és teatime, a tea idő, az emberek mindig hittek abban, hogy a Kormány az őket védi, őértük dolgozik. És van a Miniszterelnök, aki a Kapitány és tudja mit kell tenni és meg is teszi. Aztán jött Tony Blair, aki tudta, hogy olyan vastagot hazudott Irakkal kapcsolatban, hogy szeletelni lehetett és akkor eltört valami. Aztán a beszari, de uralkodni szerető James Cameron egy usankával  szebbé tett Farage nevű senkitől könnyesre félte magát és hagyta, hogy legyen és nyerjen a Brexit. Színtiszta, jól előadott hazugságokkal. Nem kevéssel. Ez ugye olyan, mint egy igazi rumos tea. 90% rum a többi tea. De azt mondjuk tea, kicsi rummal. Amúgy Fülig Jimmy módra. A digitális világnak és Dominic Raszputyin Cummings-nak hála, mindenki tudhatja: a hazugság az nem erkölcs, hanem pénz kérdése. Ezért aztán nyert is Brexit és ezzel a brit politika új útja: Hazudni vagy többet hazudni, ez itt a kérdés. Boris a komisz óta meg már nem kérdés. Tény. Az emberek akkor sem hülyék, ha a statisztika ezt mutatja vagy brit tudósok kimutatták a sörtermelés után kiömlő szűrt szennyvíz cukortartalmából. Képesek rá. Az emberek most azzal szembesülnek, hogy van egy Kormányuk, amelyik megy valamerre,igaz gőze sincs, hogy merre. És hogy a Kormányuk hazudik. Csak még arra se képes, hogy egyformát! Legalább azt!

Az a Mr. Hancock, aki minden balhé ellenére még mindig egészségügy miniszter /ki az a hülye, aki elvállalja helyette?/ egy stand up-os srác szerint akkor mondott egyetlen egyszer igazat, mikor a Parlament mellett megállította valaki és megkérdezte merre van a Trafalgar Square? Fogalmam sincs – válaszolta. Mindig csak este érdemes híreket nézni, mert napközben annyi minden változik, hogy nem érdemes követni. Mrs. Covid áldozatainak a száma 41 és 52 ezer között, bármennyi lehet. A fertőzött nem fertőzött arány attól függ ,éppen ki kezeli az excel táblát. És megtalálja-e a MENTÉS gombot.  A gazdaság le vagy fel menetele, hogy azon a napon éppen kimondja. Amikor Sunak pénzügyminiszter 11 kor örömmel jelenti a SKY csatornának, jobb a gazdaság helyzete, mint gondolták és 12 órakor Jacob Rees-Mogg azt mondja, katasztrófális ahogy a gazdaság kinéz. 13 órakor Michael Grove büszkén bejelenti az új kereskedelmi megállapodást Ugandával, hozzátéve, ebből is látszik,van válasz az EU-ból való kilépés utáni helyzetre. 14 órakor Sir Keir Starmer a Munkáspárt új vezére, aki eddig legalább akkora nulla, mint elődje Jeremy Corbin, azt nyilatkozza : januártól a pokol vár a britekre EU nélkül. És ebből aztán tessék kiszűrni, kinek van igaza. Kinek higgyen bárki is? Ha céged van, mi alapján tervezzél? Tervezzél-e egyáltalán? Vagy inkább igyál egy pinttel.

-Azért írok vázlatot a könyveimhez, hogy miután megírtam őket, megnézzem milyen jó lett volna, ha vázlathoz tartom magam – mondta Isaac Asimov minden idők legjobb sci-fi írója.

A cégem hasonló cipőben jár. Egy évvel ezelőtt kidolgozott egy valóban jó stratégiát, a piac beható vizsgálata után kijelölt két irányt, amire menni akart: a feldolgozott termékek piaca és egy bridgwater-i telephellyel Cornwall , mint új piac megszerzése. Komoly beruházásokat eszközölt, új gépek, több ember, sok hitel. Aztán jött a vírus, ami mostanra már tudjuk, nem vírus, politika. És megindult egy igen kemény harc a túlélésért. Amin túl is jutottunk, sőt augusztusban már jók voltunk. Aztán jött újra az, aminek nem kellett volna és most már Bridgewater után tegnap a Bristolon belüli Gyümölcspiacon lévő telephelyet is be kellett zárni. És újra jönnek az elbocsátások. Nem az Arthur David Ltd. gazdálkodik rosszul, hanem kiszámíthatatlan, megjósolhatatlan, tervezhetetlen a jövő. Úgy nem lehet céget vezetni, hogy nemhogy fél évre, hanem fél napra se lát előre senki. És ennek sokkal súlyosabb következményei lesznek, mint Mrs. Covid összes ténykedésének. Na ehhez még hozzá jön a remek Kormány, amiben a polgárok 61%-a nem hisz. Így megy ez!

A The Times leközölt egy diagramot, amin feltüntette, hogy 2020 januárja és augusztusa között Britanniában mi volt az első tíz halálozási ok. Mrs. Covid a kilencedik helyen végzett. /A frászbúkról már törölték/

-Bitang jó marketingje van a csajnak – mondta KZS bristolszakértő, aki bár kórházban dolgozik, Mrs. Covid  miatt elhunyt beteggel még nem találkozott. Szerencsére.

A JÓEMBER című könyvemben van egy poszter, amin Micimackó és Malacka megy háttal nekünk és Micimackó azt mondja:

-Ne nézz hátra Malacka, mi nem arra megyünk.

Ez nekem is a mottóm, iránytűm, hitem. Ahogy Norbi is mondja:

-Előre kell menni, mert a jövő ott van.

Nos minden történés ellenére, az én kiadóm megy előre. Az Erawan újabb és újabb ötletekkel áll elő, megy tovább az útján és hívja az Olvasókat, gyertek Ti is velünk. Új könyvek jelennek meg és karácsonyra lesz egy remek Nagy Novellás Kötet, amiben mindegyik írója megszólal egy novella erejéig, aminek egy közös témája a Karácsony. Mert a mostani helyzetben egy IGAZI karácsony nagyon kell. Ehhez tökéletes lesz a kötet. Aztán volt egy nagy beszélgetés partink élőben, aki nem látta megnézheti a szerzői oldalamon vagy az Erawan oldalán. Jól sikerült. Múlt héten Szénási Kriszta mesélt arról, hogyan él, hogyan ír, mik a tervei. A héten, vasárnap, én következem a SZERELEM ÉS… című könyvem kapcsán. Mindenkit bíztatok nézze meg, akár élőben is. Persze bárkinek van kérdése, azt a szerzői oldalon is felteheti vagy van ott egy e-mail cím, azon is kérdezhet. Bátran. Mondjuk a lelkemre tessenek tekintettel lenni, mert karanténban van és 12 napja nem láttam Bristolt. Ami kicsit frusztráló. Mondjuk nem kicsit!

Amúgy meg valójában nem lazsálok. 60%-ban megírtam a legeslegújabb könyvet, A…. címmel. A SLAG, amiben Barbi of Google-ra hihetetlenül hasonlító szereplő van, akit ráadásul Barbarának hívnak, még pihen. Igaz mikor beugrik valami, akkor zaklatom. És támadt egy új ötletem ezzel a könyvvel kapcsolatban, ami akkora hülyeség, hogy még én se hiszem el. Pedig KZS bristolszakértő, a nejem és itt még jöhet pár száz név , szerint EZ ki van csukva, mint a tejfölt felzabáló macska a házból. Szóval megyek előre. Nem látom, csak tudom ott a jövő. És akkor hol lehetne máshol a helyem?

Ahogy Barbi of Google mondta egyszer az autójában elnézve egy balesetet:

-Valami mindig előtted van. Csak tőled függ , hogy kikerülöd vagy neki mész.

See you later!