105. BRISTOLT LÁTNI ÉS VISSZATÉRTEM | Székely Nagy György

Visszatértem. Újra itt. Egy hónap után. Persze nem lehet azt mondani, hogy életem csorgását nem követhettétek soron, hiszen a FURBLOG erről szólt. Az se fedi az igazságot, hogy nem történt semmi velünk, velem, amíg kényszerszabadságon voltunk. Ami viszont igaz:

-Egyetlen egyszer nem említettél meg! Még a maszkomat se! Mert én már csak ebtök vagyok neked!

-Ebtök?

-Annak is a golyós része. Szóval neki állhatsz teperni, hogy újra szóba álljak veled!

-Most is beszélünk.

-Milyen igaz! – kiáltotta KZS bristolszakértő és kilépett a kapcsolatból, remélem csak a digitálisból.

Tény, ez vagy egy hete történt és azóta,amikor kerestem egy középső ujj jött vissza, mint tömör és egyértelmű válasz. Írásban megkérdeztem, hogy mi a véleménye a FURBLOG-ról.

-Van, amiben nem változtál. Nem tudsz számolni, mert neked 28 bejegyzés az 29 lesz és most az áfa viccet pihentesd. Ugyanolyan hülye vagy, mint 15 évvel ezelőtt. Még mindig jó olvasni azt, amit írsz. És nem szereted az a cukipofa Boris-t. Akit aranyba kellene foglalni. Tetőtől talpig. Amúgy nem olvastam a FURBLOG-ot. Nem értem rá. Valakinek dolgoznia is kell.

KZS bristolszakértő, mint a bath-i kórház pulmonológia részlegének higiénikus asszisztense, a MOP lovagja, a DP /deep cleaning, ami totális takarítást jelent még magyarul is/ hercegnője vagyis takarítónő, lassan két hónapja szabadnap nélkül dolgozik. Mert Ő ilyen. Gyűjt valamire. Még nem tudja mire, ám mikor megtudja, veszettül boldog lesz, hogy már mennyi pénz jött össze.

Az, hogy ennyit dolgozhat Mrs.Covidnak köszönhető. Ugyanis az NHS / az itteni SZTK /összes vezetője jobban összeféli magát, mint egyszerű mustkóstoló egy liter taposvány után, ezért minden olyan dolgozót, aki legalább egy tüsszentést képes produkálni, hazaküld önkéntes karanténba. Aztán hazaküldtek minden 60 feletti dolgozót. Így sikerült elérni, hogy az amúgy is 9000-es nővér hiányban és 3400 fős orvos hiányban leledző NHS, a dolgozóinak majd 35%-át elvesztette. Ezért aztán toboroznak. Naponta tv,rádió, média nyomja, hogy mennyen má valaki!! Több mint 3000 EU nővér hiányzik, aki főleg a Brexit miatt nem jöttek már az új évben vissza. Őket örömmel fogadták Európában, mert mint Jacob Rees-Mogg kijelentette, Nagy-Britannia az Nagy-Britannia, Európa meg Európa. Ilyen bölcs politikusok vannak errefelé. Is. Ennyit az NHS-ről.

A lényeg: van bőven túlóra, KZS bristolszakértő elvileg annyit dolgozik, amennyit akar. Én javasoltam neki, hogyha csak heti egy nap jön haza, akkor rengeteg benzint tud spórolni. Három középső ujjat küldött. Megértettem, a harmadikat túlórában. Iskola!

Mint azt a FURBLOG-ból tudjátok, Bristol és a mellette lévő két megye Tier 3-as fokozatban van, ami legrosszabb. Aztán 100 mérföldre senki. Magyarul cumira vagyunk téve. Ahogy Hollós Ede mondja az Aranyélet című nagyon jó magyar sorozatban / csak megjegyzem: A JÓEMBER című könyvemből legalább ilyen jó sorozatot lehetne készíteni, én szívesen megírom, ismerem a történetet/:

-Na hogy a pisztolynak és a f…nak melyik oldalán állsz, az a nem mindegy!

Ma másfél hónap után lent voltunk a városban. Nagyon szép idő volt és nagyon jó volt látni azt a sok embert a bevásárló negyedben. A boltok nagy része nyitva van, bár egy páran nem nyitottak meg, mert tönkre mentek a bezárások miatt. Igazából az a rettenetesen dühítő, hogy 1. semmi értelme nem volt a bezárásoknak, Mrs.Covid addig fog aratni, amíg akar vagy ameddig a veszélyeztetett célcsoportok nem kapnak oltást. 2. olyan cégek kénytelenek lehúzni a rolót, amelyek jól sőt kiválóan működtek, de nincs akkora tőkéjük, hogy immáron HÁROM lezárást túléljenek. Nagyon szomorú. Azt láttuk december 2-án, mikor  mi is mentünk dolgozni, hogy mindenhol készültek az újranyitásra, mosolyogtak,örültek, hogy újra dolgozhatnak. Ez látszott a mai napon is. Mindenhol, ahol nyitva voltak, mindenki az átlagnál is kedvesebb volt. Az emberek türelmesen álltak sorba, mert ez az új rend. Egy 100 fős boltba max 25 embert engednek be. A mi ugye, ha azt vesszük, ezeket a boltokat NEM ERRE tervezték, se méretben, se forgalomban, nem egy jó dolog. Viszont végre nyitva vannak. Karácsony előtt. És vásárolnak s bőven! Úgy látszik Rishi Sunak pénzügyminiszter felhívása, a VÁSÁROLJ BRITANNIA! bevált! Az éttermek, kávézók csak házhozszállításra vannak nyitva, a pub-ok sehogy sem. EZ nagy érvágás. És átvágás. Ma például a Broadmead-en, a bevásárló negyedben. Boris Johnson képével ellátott wc papírt árulta. És láttam olyan maszkot, jópárat, amin BORIS felirat volt az I betű helyén az a bizonyos középső ujj. szerintem KZS bristolszakértőnek valami köze van hozzá. A Covid ráta 12 napja folyamatosan csökken. Legközelebb 16-án fogják felül vizsgálni a besorolást. HA megkapja Bristol a 2-es besorolást, akkor valami kis pénz visszajön.

Amire nagy szükség lenne januártól, mert a megegyezés nélküli Brexit az már tény. Boris, a komisz nem is akar mást. Az új mantra: milyen jó, hogy nem EU tag az Egyesült Királyság, mert így már hétfőn beadják az első 25000 oltást. Nem kellett EU jóváhagyásra várni. Csak úgy mondom, hogy ha nincs megegyezés, akkor több tízezer brit gyógyszer forgalmazása pár hónapra le fog állni, mert újra be kell vizsgálni őket. Felesleges, drága, de a brit Szabadság és Függetlenség megér ennyit! Mint az köztudott. Jelenleg a britek 62%-a nem támogatja a Brexitet, de ez lényegtelen.  A vám és egyéb rendszerek márciusra lesznek készen, mert egyrészt ugye nem kell elkapkodni másrészt, amit megcsináltak abba Mrs. Covid beletette, amije van. Szóval nagyjából nagyon kevés dolog van készen a Nagy Szabadság és Függetlenség eljövetelére, egy dolog biztosan: cikkek és nyilatkozatok tömege, hogy az EU a hibás. Nem lehet más! A legnagyobb probléma a határkérdés. Írország és Észak-Írország között. Mert ha nincs egyesség, akkor határ van. Ezt pedig az IRA, a hírhedt fegyveres szárny nem fogja eltűrni. Januárra visszarendeltek több katonai egységet Britanniába. Biztos, ami biztos. Lesz itt még pár érdekes dolog.

-Amíg a Brirish Airways első gépe nem tud leszállni Európában, addig nem hiszik el. Meg amikor a kamionok nem hozzák a bacon-t Dániából. Esetleg Marmite-ot Hollandiából. Az lesz a vég!

KZS bristolszakértő kicsit pesszimista szokott lenni, ám most egyetértek vele. Mert ha nem lesz Marmite /ez egy szósz szerűség, amit kenyérre kennek, kanállal eszik, keksszel vagy csak úgy, sőt, forróvízzel higítva isszák is, gépzsírra hasonlít, nekem az íze is olyan volt, egy angol nem tud meglenni nélküle/ akkor az lesz a méltán híres angol sorozat nyomán:The End of The F…..ng UK!

Szerdán és csütörtökön végre mi is dolgoztunk. Ma meg holnap szabadnapunk van. Jó volt melózni. Látni azt a rengeteg rendelést, a pörgést és a szokásos fejetlenséget. A beosztás nem a forgalomhoz, hanem a naptárhoz igazodik. Ezért tegnap, amikor rogyásig szedtük a hűtőt és mikor Emőke az éjszakás csapat vezetője meglátta mennyi rendelés maradt elindult egy masszív kötelet keresni, a Twilight Műszak fele szabadnapos volt. Van ilyen. Ami a sok munkát illeti. Komoly módon haldokoltam. Már könyörögtem a 25 kilós hagymazsáknak, ugorjon fel magától a tartóedény peremére, de nem hatotta meg. Mire hazaértünk, négykézláb másztam ki Fruzsiból, esküszöm reszketett a visszafojtott röhögéstől. Amúgy az első nap után csak a szempillám nem fájt. A következő napon már azt is borogatni kellett. Vasárnaptól öt nap egyfolytában, még nem tudom, hogyan fogom túlélni.

Elvileg, talán, esetleg a jövő hét végén az új könyvem, A VÉR NEM VÁLIK VÍZZÉ megjelenik. Szerencsével, talán, esetleg még karácsony előtt a boltokba kerül. Vagy utána. A kiadómnál biztosan kapható lesz. Ez is jó dolog. Van honlapom, ez nagy dolog, népszerüsítjük is hirdetéssel meg ahogy tudjuk. Ott kaptam már üzeneteket, e-mail-eket, hogy sok helyen nem tudják megvenni A JÓEMBERT vagy a SZERELEM ÉS… című könyvemet. Van ahol nem is hallottak róla. Igazán sajnálom. Remélem A VÉR NEM VÁLIK VÍZZÉ könyvemet idővel mindenhol megtaláljátok. 3000 kilométerre otthontól nem könnyű bármit is tenni. Írni írok, a honlapot lassan feltöltjük a BRISTOLT LÁTNI ÉS… bloggal és sok mindennel, két könyv készen van /ezt már sokszor mondtam, többet nem fogom/ és december 20-án jön az ajándék karácsonyi novella, szintén a honlapon. SENKIT NEM HAGYUNK KARÁCSONYKOR SE GYURI NÉLKÜL! Ez az új jelszó.

Mivel karácsony jön, ha be nem zárják, Barbi of Google bölcsességét osztom meg veletek:

-Mindig olyan ajándékot vegyél, amit bármilyen más alkalomra tovább lehet ajándékozni!

Talán, esetleg, elvileg a Mikulás előbb jön, ezért kértem tőle egy igazi Télapós mondást:

-A Télapó is olyan, mint a becsületes politikus. Mindenki tudja, hogy van csak még senki sem látta.

See you later!