3.BRISTOLT LÁTNI ÉS NŐKET NÉZNI | Székely Nagy György

Naná, hogy nem maradhat ki. Rögtön Hofi Géza jutott eszembe, aki a Jane Austen BBC adaptáció, az Emma során azt mondta, hogy megérti Anglia miért szigetország, nehogy ezek az állítólagos nők, átjussanak. Azért ez nem ilyen egyszerű.

 Kezdjük azzal, hogy a bevándorlásnak, főleg a Nemzetközösségi bevándorlásnak köszönhetően, IGAZI angol vagy brit nőt nemigen látni. De könnyű felismerni. A legtöbbje nem öltözik csinosan, pedig megtehetné, az árak teljesen, mint otthon, igaz a fizetés több. Aztán mikor eljön a kánikula úgy 18 fok felett vagy a péntek-szombat este, akkor a bojlertestű brit nő kitesz mindent a piacra és aztán hajrá. Komolyan ma meleg van 19 fok és a Tesco-ban annyi topos sortos hölgyet láttam, hogy inkább másfelé néztem. És persze flipp flopp vagy más papucs, zokni soha sehol. És néha elnézve a megjelenésüket, mintha a tükör is hiánycikk lenne.
Sajnos ahogy a Blöff című remekműben mondja Dennis Farina, aki egy new yorki-i gengszert játszik: Londonba megyünk. – Londonba? – Londonba. -Londonba?!-Londonba. Szar kaja, borzalmas időjárás, ronda nők. Londonba. az nagyjából igaz. Az angol nők nem szépek, de messziről annak tűnnek. Egyik fő oka a pára által okozott fénytörés. A másik a kb, 1 kilónyi smink, ami rajtuk van. Éjjel-Nappal. Hihetetlen, de 10 éves gyereklányok már így járnak suliba. Kihúzott szemöldök, szájfény stb. Pedig ekkor még és később is aranyosak és csinosak. Aztán jön a változás. A brit jóléti rendszer alapköve, hogy a gyermekvállalást bőkezűen jutalmazza. Három gyerek után már szinte mindent fizet. Ezért aztán a bojlertestű brit nők úgy 16 után minél előbb pasit fognak, ezért a kirakat, a málészájú sörben úszó palimadár belemegy, főleg mert otthon anyu is így néz ki és aztán jönnek a gyerekek. A pasik meg elkezdik nézni a másik pasit, nem is olyan rossz az asszonyhoz képest.
De most komolyan. Aliz szállodában dolgozik és már tudja, ahol brit nő volt a vendég, ott a smink ott lesz a párnán, törölközőn. Ne adj isten a kanapén vagy fotelban, ha éppen ott volt akció. Mert egy igazi brit hölgy sminkben alszik! Ezért aztán olyan lesz a bőrük úgy 40-50 éves korukra, hogy fűrészporos tapétának is el lehetne adni. Nagy kár. Vannak köztük még szépnek mondhatók is. Sőt nagyon finom hölgy is! De a legtöbbje olyan,akitől feláll az ember. Meglátod és felállsz, hogy elmenj jó messzire. Amúgy a fogukat elnézve a nyulak és britek között valami rokonság lehet.
Szóval megy az ember mondjuk a Baldwin vagy a Union streeten és nézi a nőket. A fátyolosokon nincs mit nézni, még a fátyol sem érdekes. Akik bekötik a fejüket, de közben topban/!/ járnak, azt meg se próbálom megérteni. Aztán jönnek a feketék, négy-öt gyerekkel, akárcsak az indiaiak vagy a pakik, pakisztániak, belőlük rengeteg van. Ma Britannia ott tart, hogy a születendő gyermekek 53%-a nem eredeti brit állampolgár, hanem Nemzetközösségi bevándorló gyermeke. Nem ritka a vegyes páros, ilyenkor lehet pár igen szép fekete lányt látni. Persze van köztük is hegyomlás szerű, de ilyen a WASP / fehér, angolszász,protestáns/ hölgyek közt is akad szép számmal. És aztán lát az ember csinos, szép és hűha típusú nőket. Ők ugye vagy a feleségem vagy a Barátnőink, az itteni Angyalok vagy EU bevándorlók. Igen Hölgyeim a magyarok a legszebbek. Még mindig. De azért a népes lengyel kolónia is rendelkezik szép lányokkal. A melóhelyemen van egy Paulina nevű lengyel lány ,aki nagyon szép, de mindig mérges és úgy csapkodja tányérokat, hogy ihaj. Aztán mosolyog. Utánuk jönnek a spanyol lányok aki közül mindig van egy estrella /csillag/. A többi náció is vonultat fel figyelemre méltó jelenségeket. Ma negyedik hete hogy itt vagyunk, de igazi szép angol nőt még nem láttam. Nem baj, van időm, megvárom. De a magyar lányok megnyugodhatnak. ŐK A LEGSZEBBEK!

See you later!