89. BRISTOLT LÁTNI ÉS AZ ÖTLETEK | Székely Nagy György
Egyéb kategória

89. BRISTOLT LÁTNI ÉS AZ ÖTLETEK

By 2020.12.12.No Comments

Ahogy KZS bristolszakértő mondta:

-Az ötletekkel mindig az a baj, hogy Te találod ki őket, nem a Főnököd. És innentől kakukk.

Mivel újra „videochat” vagy milyen viszonyban vagyunk a múltkori kisebb koccanások után, elmondtam neki, hogy hogyan is állunk az ötletekkel.

-A legjobb ötletetek az volt, hogy kijöttetek hozzám. Nem is tudom, hogyan élhettetek nélkülem? És nehogy azt, hidd, hogy nem vagy előjegyezve két lángosra Covid után !

-Nem biztos, hogy meg tudok enni két lángost.

-EZT bekaphatod Gyuri – bólogatott KZS bristolszakértő és eltűnt a képernyőről, mint Boris Johnson választási ígéretei.

Pedig lett volna ötletem, hogyan tudnám a lángost mielőbb letudni. Tedd az arcod a tabletre! Legközelebb megkérdezem.

Vannak jó és kevésbé jó ötletek, amik aztán a jesszusommilettbelőle skálán mozoghatnak, általában lefelé. Holnap lesz / nos kis csúszás van a dologban, mert ma 12-e van és a nevezetes dátum, amit majd a bristoli Katedrális oldalán márvány tábla fog megőrizni, az május 7. Mint az köztudott/ pont öt éve, hogy megérkeztünk Bristolba két nagy, két kicsi bőrönddel, két táskával és azzal a biztos tudattal, gőzünk sincs mi lesz most, de azt végig csináljuk. Ez alatt az öt év alatt rengeteg minden történt, sok minden változott, kivéve egyet: nem bántuk meg egy pillanatra sem. Aki már régebben követi / KÖSZÖNÖM SZÉPEN MINDENKINEK!/ a Mi egymagunk oldalt, az naprakész volt, mi is történt velünk. Néha együtt csodálkoztunk rá dolgokra, mint a paradicsomos bab pirítóson való átlényegülését reggelivé vagy a két szelet kenyér közé aprított Pringless roppant érdekes ízhatására. Most, így öt év után az oldal is új nevet kapott: BRISTOLT LÁTNI ÉS címmel, hiszen a lényeg, hogy az itt Bristolban történő dolgokat adjam tovább a magam módján Nektek. Remélem sikerül.

Az ötletekre visszatérve. Aliz mondta még otthon az A betűs munkahelyünkön tapasztaltak alapján:

-Amikor kitalálod, az ötlet a TIÉD. Aztán megbeszéled másokkal, akkor a MIÉNK és mikor eljut a megvalósuláshoz az ÖVÉK.

Botor módon azt gondoltuk, ez magyar specialitás. Kiderült :ez nemzetközi dolog, mint a kontraszelekció. Az előző írásban megemlítettem, hogy Aliz ötletét megtárgyalja a cégünk vezetősége. Még nincs eredmény, viszont kérdezte valaki, hogy miért csak a britek ötlete jó? Nos, nem mindig jó. Viszont a britekben genetikusan be van épülve egy dolog: a BIRODALMI SZEMLÉLET. Alig 150 éve még a világ legnagyobb birodalma volt az övéké. Nemzedékek nőttek fel ebben a tudatban. Bárki, akinek se esze, se gátlásai nem voltak, ragyogó karriert futhatott be valamelyik gyarmaton. Az akkor és ott létrejött vagyonok eredetét senki sem firtatta. Van ez így gyarmatok nélkül is. Az tény, bár ezt egy brit sosem fogja beismerni, már NINCS birodalom, de az érzés megvan. Ránézésre a britek tök jól elvannak a feketékkel és a fátyolosokkal, közben ki nem állhatják az idegeneket. Ahogy egy külügyminiszter mondta: – Nem szeretek külföldre menni, mert ott nincsenek angolok. Kérem Ő, Boris Johnson. És szerintem rossz szakmát választott. Akkor is./ Van Dominic „Raszputyin” Cummings-nak, aki Boris Johnsont irányítja és összehazudta a Brexitet, egy elmélete, miszerint nincs szükség Nagy-Britanniára, csak egy nagyon erős Angliára. Az észak-írek mehetnek a testvéreikhez, a skótok a francba, a walesiek kellenek, mert valakik felett uralkodni is kell. Hm./  A britek birodalmi szemlélete, hogy amit Ők tesznek az jó, más ne is szóljon bele, mert ugye egy nem-brit mihez is érthet, a mai Britanniában is tetten érhető. Bárhol. És ezt akkor is így gondolják, mikor látják a hírekben, hogy a Mrs. Covid által másvilágra küldött orvosok, ápolók 80% a, nem fehér bőrű. Nem is Britanniában született. Mert meglehet brit állampolgár, de közben pakisztáni, indiai, nigériai vagy karibi, esetleg egyiptomi vagy szudáni. Ettől még a MI Vagyunk A Birodalom szemlélet megmarad. Hiszen MI tettük lehetővé, hogy itt éljenek,tanuljanak, dolgozzanak. Nekünk. Megkérdeztem kedves kollégámat Christ, hogy vajon miért is van ez a Birodalmi Szemlélet.

-Everybody speaks  English.

-And?

-And? We are English. We give this language for everyone. Of course.

Bólintottam és mentem tovább a jobbra balra fittyedő káposztáimmal. Mert Chris a legjobb haver, de azt vele sem fogom megértetni, hogy az ANGOL nyelv az amerikaiak miatt lett világnyelv. Mert muszáj volt velük beszélni, tárgyalni, mint a világ uraival és ugye az amerikaiak nem tanulnak meg más nyelveket, mert minek? Ők amerikaiak, ott messze fent mindenki felett. A britek sem, mert Ők ugye Birodalom. A franciák meg franciák. A briteket például egyáltalán nem zavarja, hogy a világ rögtön valami jó viccet vár, mikor meghallja Brit tudósok. Pedig kérem, a világ tíz legjobb egyeteme között három angol van! Mégis az onnan kikerült tudósok a hét elején közölték, a koronavírus áldozatok számának meghatározásánál az idős otthonok lakóit nem vették figyelembe. Így az új statisztika egyből 6200 zal ugrott felfelé, ami néhány biztosítékot kivert, de még akad pár „polish plumber”, aki megcsinálja. A lengyel vízvezeték szerelő kifejezés az EU migránsok neve errefelé. Most persze következhetne egy újabb eszmecsere arról, hogy miért is nem dolgoznak a britek és ha tévedésből mégis, akkor a hatékonyságuk miért van Boris Johnson értelmi színvonalán. Csak egy ötlet. A május elseje, mint a Munka ünnepe, itt ismeretlen fogalom. Az ünnepet azt értik, a másik, arról hallottak. Teljesen igazuk van azoknak, akik azt mondják ez általánosítás. Biztos vannak rendesen dolgozók Britanniában is. Vannak. Én az öt év alatt is találkoztam ilyenekkel, ám a lábamat még nem kell igénybe venni a számoláshoz. Így megy ez!

Az ötletekre visszatérve. Cégünk, hogy talpon maradjon TÉNYLEG jó ötletekkel áll elő, hetente kitalálnak valamit. Most például alkohol engedélyt váltanak ki. Ez itt Britanniában nem egyszerű és igen drága folyamat. Sok mindennek kell megfelelni, sok mindent kell befizetni és sok WTF hangzik el, mire célba ér az ember. Most a vírus válság idején ez is könnyebben megy, így cégünk rástartolt arra, hogy sör, bor és cider árusításba kezdjen, növelve ezzel a célközönséget és a hasznot. Akik amúgy azt mondják, a britek sokat isznak, azok nem mondanak igazat. Rengeteget isznak. Mondhatnám, egy virtigli falusi lakodalom teljes gargalizáló közössége jöhetne ipari tanulónak egyetlen brit mellé. Mondom is. Igaz ők azt mondják, egy igazi paddy-nek vagyis írnek a nyomába sem érnek. Ebben sok igazság van. De haladnak előre. Ugye 16 évesen egy étteremben már kérhet 40% alkohol tartalom alatti italt az ember gyermeke, a szülők szeme elpárásodik, hát ezt is megittuk! Van egyébként egy tanulmány, amit brit tudósok készítettek és azt fejtik ki benne, hogy KÉT pohár vörösbor alkohol tartama pont kétszerese az EGY pohár vörösborban lévőnek! Oxford Cambridge Eton ne hagy el! Az alkohol fogyasztás Mrs. Covid jóvoltából 31% al nőtt, ami derék dolog. Ebben a benefit népek, vagyis az a nagyjából 7 millió brit, aki segélyen él, nem is rosszul, jelentős szerepet játszik. Abban is, hogy a sajátos higiéniai körülményeik miatt, a vírus egyik kedvenc csoportja. Amúgy a körülmények. Kérem a legtöbb benefit ember lakásába egy tisztességes magyar sertés a csülkét be nem tenné, önként menne a vágóhídra inkább. Az jobb. Nem kicsit.

Ki fog derülni, hogy a még Theresa May által jóváhagyott először 5 majd 8 milliárd fontos ötlet, amit arra szánnak, hogy a nem brit születésű és más kultúrával rendelkező állampolgárok beilleszkedjenek a brit társadalomba, milyen eredménnyel jár. Kicsit hasonlít arra, amikor a létrát egy ajtón mindenáron keresztbe akarják bevinni és ezért egyre többet fizetnek. Ugyanis se a feketék, se a fátyolosok se a lengyelek nem pártolják azt az ötletet, hogy úgy 60 millió brithez alkalmazkodjanak. Szerintük ez akkor lenne helyes, ha ez fordítva történne meg. Ezen a britek persze mélységesen felháborodnak és leküldenek még egy pintet. Azon viszont nem háborodnak fel, sőt természetesnek veszik, hogy Ők , mint britek a 65 milliós lakosságukkal diktáljanak az EU 450 milliós lakosságának.

-Teljesen simán és gyorsan megegyeznénk mindenben, ha az EU nem lenne makacs és belátná, hogy csak a mi javaslatunk elfogadható – mondta az éppen aktuális brexit miniszter, akinek nem érdemes megjegyezni a nevét, mert holnap már nem Ő lesz az.

-Az EU nem tudja hol a helye. Készek vagyunk megmutatni – mondta elszántan Dominic Raab külügyminiszter.

Ha komolyan gondolja, akkor neki is kellene egy ágyat biztosítani a St.Paul kórházban, ahol Boris Johnson lefeküdt Mrs. Coviddal. A britek nem fognak megváltozni. Amennyiben valaki itt él, ezeket a dolgokat tudomásul kell venni. Olyan ez, mint a sor az Iceland boltok előtt. Ez a cég fagyasztott készételekre specializálódott. Igen népszerű, mert bár világviszonylatban is magas a britek által vásárolt szakácskönyvek aránya és a tv-ben nincs nap főzőműsor nélkül, azért főzni annyira nem szeretnek. Ám ha teszik, akkor jön a játék Ki nyel ma? és főleg Mit? Ugye van az a vicc, hogy:

-Ti is imádkoztok étkezés előtt?

-Mi nem. Mi magyarok vagyunk, tudunk főzni.

Öt évvel ezelőtt is jó ötlet volt idejönni. Bármilyen nehéz volt az elején, mostanra egy nyugodt és jó életünk van. Mindig lesznek nehézségek, problémák, örömök és bánatok. Sikerek és kudarcok, valamint KZS bristolszakértővel szólva .

-Az itthon sosem lesz otthon.

Maradunk. Remélem még sokáig. Annak ellenére, hogy talán június elején OTTHON megjelenik igazi könyv formában is A Jóember című könyvem. Amit aztán ki tudja , mikor fogok kézben tartani, lapozgatni. Pedig megígértem, hogy akkor újra elolvasom. Maga az, hogy ez megtörténik, egy fantasztikus érzés. Ajánlom mindenkinek olvasásra. Is. / Az élet és a nejem közbe szólt. Van már borító, külső, belső, oldalsó és felülről, alulról. Nézzétek meg, jó lett nagyon. És legyetek kedvesek ajánljátok másoknak is. Nem kötelező elolvasni és erről listát sem fogok vezetni, de iszom és tudok dolgokat. Mint az köztudott!/

Sok ötletre volt szükségünk, hogy itthon minél inkább jól érezzük magunkat. Sok segítségre a két Angyaltól és másoktól. Sok munkára, sok hitre, sok kitartásra. És sok sok szeretetre. Nekem főleg Alizra és neki meg Rám. Mert dögunalom lett volna nélkülem.

Az ötletekről íme egy Barbi of Google szentencia:

-Az ötletekről mindig jusson eszedbe a sonkás tojás. Bármennyire is nagyszerű ötlet, a disznó beledöglik.

See you later!