FURBLOG 22. rész | Székely Nagy György

„Az Isten keze!”. Minden brit újság ezzel a címmel és az ominózus képpel búcsúztatja Maradona-t, a világ egyik legjobb focistáját. 1986-ban az isteni Diego megelőzve a kissé késlekedő Peter Shiltont, gólt fejelt a maga „sajátos magasságával” Angliának. Mindenki a világon látta, hogy kéz volt. A bíró nem. És ez számított. Meg aztán egy fantasztikus szóló, ami után ismételten bevette Shilton kapuját és Argentína tovább jutott. Maradona elhíresült mondása volt a kép láttán, hogy az Isten keze volt, mert az argentinoknak meg kellett nyerniük azt a vb-t. Itt Britanniában MINDIG ez fog az 1986-as mexikói vb-ről eszébe jutni minden britnek. Mint a magyaroknak a 6:0 a szovjetek ellen. Oda. Ezért érthető, hogy bár mindenki elismeri, hogy nagy játékos, remek futballista volt, azért az a kéz dolog belerondít az emlékezésbe. Én a magam részéről úgy vagyok Maradonával, mint Hamiltonnal, a capuccino angol félistennel: mint sportoló fantasztikus, mint ember, kevés. Nagyon. Nekem. Hasta la vista Diego!

Ma szerte Angliában mindenki arra vár, hogy meglegyenek a körzeti besorolások. A lockdown után melyik körzet hová kerül. Kinyithat-e minden vagy még bezárva maradnak a boltok, éttermek, pub-ok meg a józan ész. Most vajon, brit tudósok milyen számokkal állnak elő és ki fog hinni nekik? Azt már mindenki tudja, ami alapján az új lezárásról döntöttek, azok téves számítások voltak. Ettől még a lockdownt elrendelték, nagyjából be is tartják, mert ugye elég rendőr nincs, hogy ellenőrizze, a katonaságot meg itt csak felvonulásokon láthatni. Esetleg Észak-Írországban, ott meg megszokták./ Mellesleg: ha most lenne egy szavazás, hová tartozzanak az észak-írek, akkor 71% szavazna Írországra. So it goes!/ Rettentően sok függ attól, hogy ki milyen számot kap. Munkahelyek százezrei. Emberek milliói. Soha még ekkora trágyában nem volt a brit gazdaság és Sunak pénzügyminiszter szerint elkezdődik december 2-vel a brit gazdaság megmentése. George Osborne, Cameron volt pénzügyminisztere, szerint most nagyon hiányzik az a 218 milliárd font, ami a „brexit nevű butaság” nyomán eltűnt. Igaz, mostanában a brexit is csak halkan kerül elő. Arról a fényes jövőről, új aranykorról, brüsszeli béklyók lehullásáról MÁR senki sem beszél. Ahogy ilyenkor lenni szokott:

-Szarnak, bajnak nincs gazdája.

Talán Mr. Farage is ezért hallgat az EU-tól havonta megkapott igen szép összegű nyugdíjával együtt. Boris, a komisz is inkább a húsz év múlva létező Britanniáról beszél. És újabban a Great , Nagy jelző néha lemarad. Tudhat valamit.Ahogy A magyar miniszterelnök mondta:

-Nincsen ingyen sajt, csak az egérfogóban.

És ez nagyon is így van, még ha el is felejtik páran, mint az köztudott. Ezért aztán Sunak pajtás nem ígér mást a következő öt évre, mint Vért, Verejtéket és Adóemelést. Folyamatosan. Mindezt egy bokáig legyengített brit gazdasággal, társadalommal. A megegyezés az EU-val az úgy kell, mint egy falat fish and chips, ha Sunakon múlik, két perc alatt meglenne. Na de! Van egy Boris, a komisz, aki akkor is nyer, amikor veszít és az számít, Ő mit mond. Illetve hogyan mondja el, amit Dominic Cummings mond neki. Ami az angoloknak beválik, az a „ Nem beszélünk róla, tehát nincs!” hagyomány fenntartása. Ezért is hiszik magukat még mindig birodalomnak. Boldogok a lelki sekélyek!

Múltba vesző születésnapomra, két napja volt, rengeteg ajándékot kaptam. Ebből a sok köszöntés, a Szeretet, amit kaptam Tőletek, az a legjobb. Köszönöm! Az olyanok, mint: Írjon még sok könyvet, hogy úgy nevessek, hogy sírok! Vagy az, hogy: Hiányzol, senki nem tud olyan hülye lenni, mint Te! Esetleg: Ha nem jössz vissza, akkor boldog születésnapot! Most komolyan. Nagyon köszönöm mindenkinek. Nem valószínű , hogy még egyszer ennyi évig olvasom , hallgatom a köszöntéseket, de még egy darabig húzom. A számat, ha zöldbabfőzeléket látok.

Szóval Aliztól kaptam egy Chivas Regal szettet. Ebben hatféle Chivas Regal whisky van, smoke, fruit, citrus stb ízekkel és ebből lehet egy spéci pohárban saját aromájú whiskyt kikeverni. Nagyon klassz dolog, jó móka. Az első keverés kicsit erősebb lett a vártnál. Ízben és illatban is túl füstős. Erőben meg a skót rögbi válogatottat lenyomná. / Nem nagy kunszt, simán kikaptak az errefelé „frogeaters” nek, békazabálóknak titulált franciáktól/ Minden bizonnyal az utolsó kortyot is megittam, a hat darab whisky kövön csodálkoztam, én háromra emlékeztem, hogy a pohárba tettem, de mit lehet tudni. Tény, nagyon jót szundítottam a Doc Martin sorozat új részén és a The Bourne Legacy harmincnegyedik ismétlésén. Sokat nem vesztettem. Holnap folytatom a kísérletezést! Amúgy Aliz megkóstolta a whiskyt. Véleménye:

-Az, hogy nem vagy normális, újabb igazolást nyert. Ez egy….Amit itt mondott, azt a saját biztonságunk érdekében nem írom le. Skócia közel van.

Megvan az új könyvem borítója! Többségben vannak azok, akiknek tetszik. Remélem a vásárlók is így lesznek vele. A színe, az mindenkinek bejött, ami jó dolog, mert szerintem egyedi és figyelemfelkeltő. Már előrendelhető több variációban, kis csomagban, nagy csomagban és szólóban kiadómnál az Erawannál és még karácsony előtt boltokba is kerül. Most is mondom, az AJÁNDÉK című karácsonyi novelláskötet CSAK az Erawannál rendelhető és érhető el a nyolc szerző karácsonyi novellájával. Lesz közte krimi, egy kis ezotéria, romantika és az utolsó Megyeri Norbi novella.

Klassz!Pénteken 12 órakor élőben két remek Hölggyel Szénási Krisztivel és Fodor Zsanával, láthattok az EBÉDSZÜNET című műsorban a facebook-on. Kell-e boldog befejezés egy történethez? Ez lesz a téma. Mit mondjak? Mivel az én történeteimben több az elhunyt, mint a kiadó összes többi szerzőjének összes többi megjelent és jövőben megjelenő könyvében, a legjobbtól kérdezik! Tehát péntek 12 óra!

Ez volt a huszonkettedik nap!