FURBLOG 23. rész | Székely Nagy György

TIER 3. WHY? Ez a két mondat az, amit tegnap óta számos bristoli feltesz magának és úgy a nagy semmibe másoknak. Választ nem fog rá kapni. Erre sem. A TIER 3. az azt jelenti, hogy a legmagasabb veszélyeztetési fokozatba lettünk sorolva a Covid miatt. A várossal határos Dél- Gloucestershire és Észak-Somerset szintén.Az ugyancsak a várossal határos Bath-North-East-Somerset nem. Ezt úgy képzeljétek el, hogy van egy nagy körforgalom a várost elkerülő Ring Road – nak nevezet autóút végén. Ahonnan jön az ember, az Bristol a 3-as fokozattal. A körforgalom első és második kihajtója, az Bath-North-East-Somerset, nem messze Keysham városkával, tehát 2-es övezet. Amikor tovább mész a körforgalomban, akkor a harmadik és negyedik kihajtó megint 3-as övezet, mert az Bristol illetve South-Gloucestershire. Amennyiben lenne egymástól úgy 500 méterre a kettes és a négyes kihajtónál egy étterem, akkor a kettes kihajtónál lévő étterem NYITVA lehet, a négyes kihajtónál lévő ZÁRVA tart. 500 méter.

-Megalapozott döntéseket hoztunk, szakértők bevonásával – mondta Mr.Hancock egészségügy miniszter.

Igen, Ő az, aki reggel tíz és délután négy között 11000 halálesetről ismerte el mégsem Covid volt a halál oka. Aki esküdött egy tesztre, amiről kiderült, hogy 320000 esetben téves eredményt hozott, viszont a leeresztett motor olajat pozitívnak találta. És ugyanaz a Mr. Hancock, aki a második lockdown után elmondta, a szakértők által megadott táblázatok, adatok, ami alapján a lezárást eldöntötték, tévesek. Most megint higgyem el, hogy igaza van, Bristol és környéke a legveszélyeztetettebb övezet. Semmi adatot nem közöltek arról, miért is? Hogy hány Covid beteget hoztak a városba máshonnan, mert itt volt szabad kapacitás? Hogy az 550000 lakoshoz képest a múlt heti 11 halál eset miért is a katasztrófa kezdete? London 2-es körzet lett, igaz, tőle keletre, ahonnan az összes hajó, kamion és tehervonat érkezik 3-as. A városba onnan jár dolgozni a dolgozók 43%-a. Már akinek még van munkája.

Sunak pajtás szerint 2,6-2,8 millió munkanélküli lesz a csúcs. Mások szerint a számokat rosszul mondta és 6,2 millió lesz tavasszal. Egy kis Brexit megegyezés nélkül és meg az is lehet. 42 millió munkavállaló van Britanniában. Ebből a 2,6-2,8 millió nem a legrosszabb arány. Azonban ez a mostani félmegoldás, az övezetekkel, csak ront a dolgon. Nem a Covidot tagadom , de ezek a döntések nem a vírus miatt vannak, ez kemény politika. Csak Bristolnak, a december 16-ig BIZTOSAN fenn maradó 3-as övezet, a bezárt dolgokkal és elmaradó eseményekkel heti 2,8 millió font veszteséget okoz. Az eddigieken felül. És egy város, ország mit tud tenni? Hitelt vesz fel, hogy működjön, mert azt kell! Aztán mivel a karácsonyi forgalom ugrik, még több hitelt. Ezt már drágábban. És innen bekerül egy spirálba, amiből egyre többe kerül a kilábalás. Egyöntetű a vélemény, ha most december 3-tól minden működhetett volna újra, akkor legalább a REMÉNY, az ESÉLY, meglett volna, jövőre is tudnak működni. Így viszont…. Britannia 1%-a van a normál 1-es kategóriában Cornwall és két sziget Scilly és Wight. Aztán 52,9 % a 2-es ben, ahol azért már minden nyitva lehet, csak a szokásos korlátokkal. Ez 33 millió ember. Közel 29 millió embernek marad a 3-as fokozat. Ami nem segít semmin, főleg nem a vírus ellen. És nem is fog.

-A kormány minden egyes vírust ellátott pontos térképpel, megmutatva, hogy lehet támadni és hol nem – ahogy egy újság írta.A legnagyobb baj, hogy EZ megint POLITIKA és nem a Covid. Már régóta.So it goes!

Ma délben egy jó beszélgetésünk volt Szénási Krisztivel, kell-e boldog befejezés egy könyvnek, történetnek. Vannak olyan történetek, mint a Mesék, ahol csak boldog vég lehet. Mert hiába mondja Hókuszpók, Hogy ma elkapjuk a törpöket és SziaMiau pedig, hogy Bizooony!, Duli Fuli meg morog egy Utálom, ha elkapnak! szöveget, a történet biztosan boldogan fog véget érni. Én most is azt mondom, nem mindig kell. Attól még szép és jó lehet egy történet. Lásd Anna Karenina vagy Love Story. Az emberek java része azért olvas, mert szeretne kiszabadulni a hétköznapi valóságból és egy másik világba szeretne egy kis időre lenni. Ahol ott áll a főhős mellett vagy maga a főhős és részese a történetnek. Még szép, hogy legalább ott napfényt szeretne, boldogságot, szerelmet és békét. Sikereket, mosolyokat és jó életet. The life isn’t the roses in the bed, ahogy itt mondják, vagyis az élet nem habos torta. Mégis mikor valaki könyvet olvas, inkább a habos tortára vágyik, pirítós az a valóságban is. Nézzétek, meg mindössze húsz perc. A facebook profilomban megosztottam. Aliz szintén, ott is megnézhetitek. A hang nem a legjobb, figyelni kell, de ugye rám érdemes. /Nem kell válaszolni!/Ma volt az utolsó részlet A VÉR NEM VÁLIK VÍZZÉ című könyvemből, remélem olvastátok. Meg is kérdeztem: Szerintetek boldog vagy szomorú vége lesz-e a regénynek? Találgassatok! Aztán decemberben már olvashatjátok a könyvet! Ne feledjétek a karácsonyi Erawan novelláskötetet, ami szintén remek lesz. Szép ajándék!

Ez volt a huszonharmadik, eddigi legvacakabb nap!