FURBLOG 29. rész | Székely Nagy György

Az utolsó! Jó is meg nem is. Jó, mert újra mehetünk ma déltől dolgozni. Nem  jó, mert szerettem naponta írni nektek, tudósítani az itteni dolgokról, mi történik a könyveim körül, mikor mi készül el. Azért a JÓ győz! Irány a hagyma, a pak-choi, a salsify és egyéb érdekes zöldségek, amiket otthon gazként kapálnak ki, itt pedig ételként esznek meg. Így megy ez!

A hétvégén visszatérek a BRISTOLT LÁTNI ÉS… blogomhoz, ott fogok majd jelentkezni. Persze ha bármi fontos esemény történik, elvégre karácsony van, akkor a honlapomon látni fogjátok. Ez az egyik legnagyobb eredménye a kényszer szabadságnak, hogy a honlap megszületet. Aztán egy könyv végét, a tízből nyolc fejezetet megírtam, átírtam összerendeztem. Az is készen van. Három könyv, aminek címe, első és utolsó mondata van, már Aszi asztalán van. Az egyik olyan szerencsés, hogy két fejezet meg is van belőle, bár a másodikban még valami nem sima, inkább fordított, majd igazítani kell rajta. Mivel a harmadik fejezet múlik rajta. Azon meg a negyedik és így tovább! Megvan most már véglegesen a december 20-án debütáló ajándék novella is. Aminek a címéből már megmutattam egy betűt! És még karácsony előtt jön A VÉR NEM VÁLIK VÍZZÉ című új könyvem, ami remélem sok emberhez jut el, karácsonyi ajándékként vagy mert várják az új Székely Nagy Gyuri könyvet vagy mert ezt találta a polcon, asztalon. Előre is köszönöm mindenkinek, aki elolvassa. Véleményeket bátran lehet küldeni a honlapomon keresztül vagy a moly.hu –n esetleg a noe.hu /Ne olvasd el.hu/ oldalon. Azt is elolvasom. Karácsony lesz ugye! Az AJÁNDÉK című karácsonyi novellás kötet elment nyomdába, hogy aztán a legjobb formájában térjen vissza: könyvként. Tudjátok, de még egyszer elmondom, CSAK az Erawan kiadónál tudjátok már most megrendelni. Ha valakinek ajándékba szánjátok, azt is lehet, ilyenkor az ajándékozott címét kell megadni szállítási címként. Amúgy az Erawan oldalon mindenkinek segítenek. Nekem is.

 Mellesleg ez idő alatt jött plusz 2 kiló, ami kifejezetten nem jó hír, főleg karácsony előtt. Hiába a tudományos munka, lásd Mince Pies teszt kóstolás az áldozatokkal jár. Az áldozat most az alakom, bár Aliz azt mondta:

-Ami nincs, arról ne beszéljünk!

Az én feleségem! Neki könnyű, mert a novemberi hónapban a futó naplója alapján 160 kilométert futott és gyalogolt, ami szép teljesítmény, nekem egy év alatt nem jönne össze! A munka közben könnyebb a dolgunk, napi 5-6 kilométer simán összejön a 9 óra alatt. Plusz a mázsák, amiket cipelünk. Így fitneszre nem költünk. 

Ma Britanniában új covid rendszer működik. A csökkenő tendencia ellenére vannak országrészek, néhol csak megye darabok, ahol marad a szigorú rend. És garantálni lehet a későbbi még szigorúbb gazdasági visszaesést. A dolog legnagyobb hibája, hogy december 16-án fogják újra felülbírálni az amúgy is rossz rendszert, akkor amikor minden nap számít. Ez a rengeteg rossz döntés is hozzájárult ahhoz, hogy újabb nagy nevű áruházlánc ment tönkre. A Debenham 26000 dolgozójának munkahelye vált szinte végleg bizonytalanná,568 boltjuk kerülhet bezárásra. Sosem szabad elfelejteni, hogy 3 ember munkahelyének megszűnése legalább még egy ember munkanélküliségét garantálja. És azt sem, hogy a High Street, a Fő utca, bevásárló utca lesz szegényebb ezáltal. Lassan ezeken a régen élettel teli helyeken csak az üres épületek lesznek, mert senki nem fogja kibérelni őket. Ez pedig újabb munkanélkülieket termel. December 7-én elkezdődik az oltás a Pfizer vakcinával és elvileg március 3-ára mindenki, aki akarja és szükséges, be lesz oltva. Addigra elvileg a híres Oxfordi Vakcina is elkészül, már csak egy lépésre vannak tőle Brit Tudósok. Pici hír volt, hogy Britannia 28 millió fontot fog fizetni rendszeresen a franciáknak, hogy a csatornán Britanniába igyekvő egyre nagyobb számú migránsokat visszatartsa. Nem is olyan régen, igaz akkor főcímben, azt hangoztatták, hogy semmit sem fognak fizetni, a franciáknak ez a dolga. Ezután a franciák a dolgukat végezték, ami által 137% al megnövekedett a migránsok Britanniába jövetele, a haditengerészet és a parti őrség szinte mást se csinált, mint a mindenféle ladikon, csónakon, felfújható gumimatracon a szigetre igyekvőket halászta ki a tengerből. Nem kis plusz költséget generálva az amúgy is már csak papíron meglévő költségvetésnek. Nagy szégyen ez a briteknek, fizetni a franciáknak, de nincs más választásuk. Az EU –brit Brexit vita már nem vita. A britek semmit se engednek, az EU már többet nem enged és megjött Biden amerikai elnök melléjük szövetségesnek. Aki nem brit, az nem is értheti, hogy olyan remek brit ötlet, minthogy a britek bárhol, bármikor halászhatnak az EU vizeken, ám az EU halászok csak bizonyos időben, bizonyos helyeken, miért nem találnak elfogadásra? Ami még kisebb hír volt, hogy az amerikai kereskedelmi tárgyalófél, aki a Brexit utáni időszakról egyeztetett nem jön már idén Britanniába, mert megvárják a végét. És ha a végén mégis határ lesz Írország és Észak-Írország között, akkor nem lesz megállapodás. Szép karácsonyi ajándék Boris, a komisznak. Is.

Köszönöm mindenkinek, aki velem tartott 29 napon keresztül.

Ez volt a huszonkilencedik nap!