FURBLOG 3. Rész | Székely Nagy György

Nincs már talán messze az az idő, amikor azt éneklik majd nekem:

Most van a nap lemenőben;
Gyuri bácsi etetőben;
Kék a szívó szála;
Akkor a szombatot várja!

Nos amíg ez eljön, addig marad a szombat, mint biztos pont. És hogy megint kiderült, minden lehetséges és annak az ellenkezője is.Történt ugyanis itt Britanniában, hogy pár újság kiderítette, azok a grafikonok és diagramok, amik alapján az új lezárást, lockdown-t elrendelték számos tévedést tartalmaznak. Például a november végére számított napi 1200 halott az talán 900. Esetleg. Aztán a járvány felfutása nem lesz olyan ütemű, mint amit bemutattak. És lesznek Britanniában olyan helyek, ahol csak nyomokban lesz található.

Ez alapján, a Brit Tudósok által készített akármik alapján, Boris a komisz és pórázon vezetett kormány úgy döntött: teljes lezárás. Kerül, amibe kerül. Gazdaság, társadalom, padlóra. Mert Brit Tudósok ezt mondták. A mai újságok ezt persze már nem főhírként hozták. Mert ugye itt Britanniában, amiről nem beszélünk, az nincs. És különben is az amerikai elnökválasztás még mindig mindent visz. Boris a komisz nagyon nem örülne, hogy ha a hozzá hasonló stílust képviselő Trump bukna. Annak főleg nem örülne, ha az kiderülne, mit is ígért, mit is adott el az amerikaiaknak. Tegnap a város csapata a Bristol City a második percben Martin révén megszerezte a vezetést Cardiff-ban és ezt megőrizte a végéig. Így ideiglenesen a Championship második helyére jött fel.

Ebből úgy a nyolcadik lesz a mai forduló után. Bristolnak két csapata van. A régebbi, 1883-ból a Bristol Rovers , a Gloucester Road melletti Memorial Stadion birtokosa, aki egy osztállyal lejjebb játszik, mint a Bristol City. A Roverst hívják The Pirates – nek, Kalózoknak is és a Gashead kifejezés, mint becenév, használatos. Ők az északi csapat, a kék-fehérek. A másik csapat / az enyém is/ a Bristol City 1904 es alapítással. Azóta az Ashton Gate az otthonuk. A piros fehérek a második vonalban, a Championship-ben játszanak. The Robbins ,a Vörösbegyek, a becenevük, a piros mez alapján. Minden évben úgy megyünk neki a bajnokságnak, hogy idén legalább az első hatban végezzünk, mert akkor lehet harcolni a Premiere League-be jutásért. A Championship első két helyezettje automatikusan feljut. A 4-től 6-ik helyen végzett csapatok közül pedig egy. Kemény csata ez. 24 csapat, 48 meccs egy idény, plusz a kupák, az FA kupa és a Liga Kupa, ami most a szponzor miatt a Carabao nevet visel. A Bristol City mindig egy picit marad le. Hetedik, kilencedik, nyolcadik volt az utolsó három évben. Itt Britanniában, hogy ki melyik csapatnak szurkol, az mindig örökölt dolog. Akinek apa is szurkol, annak szurkol a gyerek is. És akkor a család megy a meccsre. Nagyszülők, unokák, együtt. Sál, sapka, vagy mez,a csapat színeiben, az kötelező. És persze tudni a csapat indulót. Mint a Chelsea-nek a Kék a mez! vagy a Liverpoolnál You’ll Never Walk Alone! és persze a Bristol City-nél One for the Bristol City!

Az Ashton Gate stadion 30000 férőhelyes, úgy 20000 néző mindig van. Illetve volt. Most hogy újra nyert a csapat, BRISTOL IS THE CITY!,persze mindenki újra bizakodó. Ahhoz, hogy ezt megértse az ember, itt kell élni. Hogy a köcsög Déliek, meg a hülye Északiak, Guy Ritchie-t idézve, mennyire nem bírják egymást. Hogy el nem képzelhető, esetleg pl kupában a másiknak drukkoljanak. Azt nem lehet. Ha valaki piros-fehér akkor úgy is megy a mennyországban lévő Ashton Gate-be. Amikor a tavalyi managert megkérdezték, mi is kellene ahhoz, hogy a City a PL-be jusson, egyszerűen válaszolt:-Úgy 45-50 milló. Még.A foci itt is szent és nagy dolog. Igaz, itt SEMMILYEN állami pénz nincs benne. Tulajdonosok vannak, befektetők. Szponzorok. És abból építenek csapatot. Amennyire futja.Ami a nap történése volt, az egy karácsonyi ajándék elbukása. Nem azért mert nincs, hanem mert sajnos van itt egy HERMES nevű akármi, mondjuk cég, aki bőven kiérdemelte a Legrosszabb Csomagszállító címet. Az a baj, hogy mikor megrendeljük a terméket, nem írják ki, hogy ki hozza házhoz. Mert ha meglátnánk, hogy HERMES, akkor inkább meg se rendelem. Itt Britanniában, a házhoz szállítók úgy gondolják, azért rendel ilyen módon az ember, mert mindig otthon van a megrendelő és várja a futárt. Hogy sosem dolgozik. Főleg nem napközben! Hát hol élünk? Normális cégeknél be lehet lőni, úgy hozzák, mikor otthon vagyunk.

Még normálisabb cégeknél lehet lerakópontra kérni. Esetleg el lehet menni Bristol másik felébe, egy raktárba. És van a HERMES, akik vállalkozókkal dolgoznak és az ügyfélen kívül minden fontos nekik. Hagytak most is EGY darab papírt. A három, ha volt annyi, kiszállítás során. Ezen, ami nem szerepelt: mikor hozták, mikor fogják újra hozni, hogyan lehet kérni lerakópontra, hogyan mehetünk érte raktárba és ki hozta. Se weboldal, se telefonszám. Semmi. Viszont Ők a legolcsóbbak. Pedig azt hinnénk, hogy a trágya is pénzbe kerül. Tévedtünk. Most várjuk a termék árát vissza és aztán indul a vadászat, hátha olyan helyen tudunk rendelni, ahol a HERMES neve kizárólag elrettentés céljából szerepel.Ami az írást illeti. Kérem szépen. Elkészült a 9. fejezet. És a könyv úgy döntött, még nincs vége! Hogy mik vannak?! Ezért lesz egy 10. fejezet. És persze a 8. átírása. Aztán összerakni és megint átírni. Aztán még ezt azt javítani. Aztán szétszedni ÉS összerakni. Meglesz, biztosan! Közben azért elolvastam Szlavicsek Judit Légy/Ott című krimijét.

És láttam kiadóm, az Erawan új csomagokat állított össze. Abban már benne van A VÉR NEM VÁLIK VÍZZÉ című könyvem, egyelőre borító nélkül. Azt is megtudtam, hogy az utolsó Megyeri Norbi novellát is tartalmazó novelláskötetnek AJÁNDÉK lesz a címe. Nyolc Erawan szerző karácsonyi novellája lesz benne. Nagyon klassz lesz, ne hagyjátok ki. A csomagokból pedig nagyon jó ajándékokat lehet választani sok embernek. Mert olvasni jó. a mi könyveinket pedig főleg!Az idő telik, néha elcsodálkozom milyen gyorsan. Lassan már a lábam zsibbadásából tudok következtetni, mióta nyüstölöm Aszit.

Jól bírja! Sokkal jobban, mint én.
Na ja, Ő a fiatalabb!Ez a harmadik nap volt.