FURBLOG 30. | Székely Nagy György

Eredetileg most annak kellene itt lennie,hogy

 109.BRISTOLT LÁTNI ÉS A ZÚJÉV.

 Csakhogy más jött, még nyolc órával az év vége előtt egy szép üzenet a cégemtől, hogy január 3-val ismét kényszerszabadságra tesznek minket, mert Anglia bezár és kizár és lezár. Így aztán BRISTOLT LÁTNI ÉS… törölve, jön a FURBLOG 30. Igen, tudom a múltkor elszámoltam, de ahogy egy mester mondta: Legalább a saját hülyeségemhez ragaszkodjam, ha már másokéhoz nem fogok. Ezért most FURBLOG 30.

Nem akarok hosszan Mrs. Covid-dal foglalkozni, annyira nem jó nő, ám hogy okosabb a sok Szakértőnél az biztos. Einstein azt mondta, ha jól emlékszem:

-Amikor egy problémát nem sikerül megoldani egy módszerrel először, akkor ugyanazt a problémát, ugyanazzal a módszerrel másodszorra sem lehet megoldani.

Kérem én tavaly óta tudom, hogy egy politikai váltás elég ahhoz, hogy bárki, aki jó helyen van, okosabb legyen, mint Mark Zuckerberg. Az se várható el, hogy Einsteint megközelítsék sokan tudásban. Emberségben meg pláne. Az azonban olyan, mondjuk azt, emberektől, akik országok és népek felett uralkodnak elvárható, hogy legalább józan eszük legyen. Aztán ha van, használják. Nem sikerül. Ugye jött Mrs.Covid és senki nem tudta, hogyan lehetne a spinkót lerendezni. Ezért azt gondolták, hogy be-ki-lezárnak mindent, elsőként a józaneszet. Az emberek megtették, be-kilezártak mindent és mindenkit,mert elhitték, nyáron minden jó lesz. Nem jött be. Mrs. Covid mosolygott egy kicsit, igazított a dekoltázsán és többen lettek betegek, mint eddig. Ekkor jött az újabb nagy ötlet: be-ki-lezárni mindent. Újra. Mert egyszer már nem segített. Aztán most se. És hogy Mrs.Covid ne legyen egyedül, felkeltette a már itt lévő csak még szunyókáló unokahúgait, hogy ne unatkozzanak az emberek. Jót röhögött, mert az Ember már csak ilyen, amíg nem mondják meg neki mit keressen, nem is találja meg. A vakok hisznek, nem látnak. És ők nem az igazi vakok, senki se higgye. Ekkor megint mit tettek? Be-ki-lezártak megint mindent. Ezért vagyunk újra itthon. Mert lehet mondani, hogy ez segít, ez megoldás. Csak nem így van. Számos országban már egy hónapja már a fülük is csukva van az embereknek. A szemetet is gondolatban viszik ki. Ettől függetlenül a vírus terjed. Most ugye vagy a Szakértők és Vezetők nem tudják kezelni a dolgot vagy  Mrs.Covid a hülye. Lehet szavazni. Mrs. Covid NEM MINT VÍRUS, pusztító, hanem amit ezzel generál. Gazdaságban, társadalomban. Erre semmilyen vakcina nem lesz jó. Nagy kérdés mit találnak ki ugyanazok a Szakértők és Vezetők, akik már HÁROMSZOR rosszul döntöttek ugyanabban a kérdésben. Na majd most! Azt gondolom, hogy akik Vezetőként képesek egy fontos ügyben háromszor rosszul dönteni, azok negyedszerre is képesek lesznek. Bízzatok bennük! A javunkat akarják és el is veszik!

Mikor az előző FURBLOG véget ért, jó volt újra dolgozni. Sokat, nagyon sokat dolgoztunk, aminek örültünk. Egyre jobb eredményei lettek a cégnek, volt olyan nap, mikor az előző év rekordját döntöttük meg. Voltak mellette jó és rossz dolgok, amik jöttek, mentek, maradtak. Ám „Mindennek egy a vége, kivéve a kolbászt” ahogy Stefan Rehmmler danássza. Minden véget ér, hol előbb, hol utóbb. Talán a bizonytalanság nekem a legrosszabb. Mindent meg szoktam tervezni, kivéve, ami csak úgy jön vagy akkora marhaság, hogy gondolkodás nélkül benne vagyok aztán megkérdezem: miről is van szó? A és B néha C tervem is van. EZ most nem lehetséges. Mert nem én döntök. Nem én tervezek. Ez bizony nem okés nekem. Még egy vízszintes ujjnyi whisky után sem. Gyanítom, ha függőleges ujjnyi lenne, akkor sem.

Az év végén három írásom is megjelent. A fantasztikus Erawan válogatásban az AJÁNDÉK-ban egy Norbi történet. Aztán a honlapomon egy olvasói ajándék novella, letölthető formában A KISFIÚ,AKIT NEM ÖLELT MEG SENKI. A harmadik könyvem A VÉR NEM VÁLIK VÍZZÉ. Szóval jó volt az év vége. Sokan olvastátok A KISFIÚ… novellát ez volt talán a legnagyobb ajándék. Láttam képeken az új könyvemet sok olvasónál. És kaptam sok hozzászólást a karácsonyi novelláért. Sokaknak tetszett és ez mindig jó. Amikor azt írják: olyan volt, mikor évente egyszer hazajönnek a gyerekek valahonnan Európából. Hogy ugyanolyan jót nevetett az elején, mint amilyen jót sírt a végén. KÖSZÖNÖM!

Tegnap összeszedve mindent, ami kell hozzá, fülszöveg, belsőborító szöveg, címlaphoz való leírás és a bátorságom, elküldtem Évának, a Kiadómnak az új könyvet, ami már majd két hónapja készen van, csak mégse volt készen és mostanra állt össze. A VESZETT ÜGY a címe, teljessé teszi a Sasváhry-Steiner család életét. Ilyenkor jön az, hogy várni kell. Ebben sem vagyok annyira jó. Pedig nem várható el senkitől, hogy Ipad-et hajigáljon, mert Székely Nagy Gyuri elküldte az új írását. Amint lesz eredmény tudatom, addig írom a FURBLOG újabb részeit Nektek.

Van már napirendem is. Bezony. Hétfőn kezdem, mert muszáj volt valamihez kötődni. Lesz benne írás, délelőtt és délután. Szerencsére három ötlet is megírásra vár, hát mikor melyiket fogom írni. Fodor Zsana írónőtől vettem az ötletet, köszönöm! És lesz benne torna és mozgás, mert a kedvem lefelé a súlyom felfelé tart. Annak idején 128 kilóval toppantam Bristol földjére. Fél év múltán 94 kiló lettem és többen koszorúra kezdtek gyűjteni, mondván a Gyuri biztos beteg, hogy ennyire lefogyott. Megjegyzés: a norma életben ne gyűjtsetek velem kapcsolatban koszorúra, mert én nem voltam, nem vagyok és nem leszek normális, hát ilyen temetés meg hasonló feketemarketingre senki se számoljon. Amúgy,hogy beteg vagyok-e azt legfeljebb utána tudjátok meg és nem én fogom elmondani. Mint az köztudott. Aztán mikor már nyugisabb volt a helyzet, jó meló és sok utazás, meg Malbec, akkor úgy 105-108 kiló között ingadoztam attól függően mikor értem rá egy kis gondolkodásra. Ugye. Most a covid hurkák támadása felkergetett 113 kilóra. Ez sok. Nekem biztosan. És akkor a térdeimet még nem hallottátok! Szóval le kell ezt szalajtani, amint lehet. Az első lépés a terv, megvan. A második lépés: mindenféle csoki, csokis keksz és hasonló habzsolni való eltűntetése az Engrenages /a BBC Spiral néven adta/ című francia krimisorozat nézése közben, folyamatban. Ennek az eredményéről is beszámolok. Időm lesz.

A következő FURBLOG már tartalmazni fog egy könyvismertetőt. Sok könyvet olvastam mostanában, mert nem írtam sok mindent. Ezekről fogok írni. Ahogy régen, amikor a multis könyvosztályomon volt egy életnagyságú képem kitéve GYURI AJÁNLJA címmel és ott volt egy rövid ismertetés az általam választott könyvekről. Az Erawan szerzők könyveit olvastam, ám azokról nem fogok írni. Azokat olvassátok el. Mind. Megéri!

Ez volt az első nap!