FURBLOG 32. | Székely Nagy György

„Minden út előre visz, ha előre mész rajta!”

Ezzel az igazi Barbi of Google bölcselettel kívánok neki boldog születésnapot! Barbi egy biztosító társaság home office-ban edzett tagjaként, már mint brit állampolgár szembesül Hofi igazságával:

-Az, hogy ki mekkora bunkó, az nem lakóhely kérdése.

Ezt én is tanúsíthatom. Kitartást Barbi! Boris a komisz megmondta, hamarosan Szingapúr 2.0 lesz Nagy Britannia. Ebből .0 már megvan, a többi az egy lépésre van.

Ez az „egy lépésre van” poén május óta készteti a még gondolkodni tudó vagy hajlandó, a brit szigeten élőket nevetésre. Akkor a BBC és minden brit újság, lap, nyomtatvány, ahhoztúlszínes valami, BREAKING NEWS felirattal közölte:

-Oxfordi tudósok egy lépésre vannak a covid ellen hatásos vakcinától!

Volt nagy öröm! Azért is mert az, hogy „oxfordi tudósok” most, nem egy vicc kezdetét jelentette. Aztán azért is, mert Boris Johnson egyből 60 millió egységet lefoglalt, pár száz millió fonttal és kijelentette Britannia fog először oltani. Nos ez a devoni almáskertekre összejött, az emberekre nem. Augusztusban újabb BREAKING NEWS és nyilatkozat hegyek:

– Oxfordi tudósok egy lépésre vannak a covid ellen hatásos vakcinától!

Ekkor azért már a mosolyok előbukkantak és a stand up komikusok, akik már online előfizetéssel támadták a rekeszizmokat, hálát adtak az Úrnak, hogy amíg az ECO /Eton-Cambridge-Oxford/ emberek uralják az országot, nem fogynak ki a témából. Az „egy lépésre” aztán szállóige lett, ezt használták a Brexit kapcsán is. Nem kopott el. Amikor a Pfizer-BioNTech vakcinával már oltottak, akkor Hancock pajtás, aki kiérdemelte a Pinocchio becenevet a sok igazmondásával, bejelentette:

– Oxfordi tudósok egy lépésre vannak a covid ellen hatásos vakcinától!

És január 4-én az első betegeket vagy nem betegeket, de lehetnek betegek vagy nem voltak betegek,esetleg nem lesznek betegek, de kell nekik, szóval őket beoltották az AstraZeneca oxfordi vakcinájával, ami egyszerűbb és jobb a Pfizer féle vakcinánál. Mert ez angol! Nem brit, angol. Tetszik érteni. Mert a Királyság az Egyesült, a vakcina, az angol. Mint ahogy Pfizer vakcina is magyar, mint megtudtam. Illetve tudni tudtam, csak nem sejtettem. /Mondjuk ez olyan, mint a világelső orosz röntgen gép, amit egy levél igazol: -Natasa te ribanc, átlátok rajtad!/

 A lényeg, azt az egy lépést nyolc, azaz 8 hónap alatt tették meg. Igazi angol dolog! Ne tessenek félreérteni, a vakcina hatalmas dolog, nagy segítség, nem megoldás. Kész csoda, hogy ennyi idő alatt kifejlesztették. Nagyon jó kérdés, hogy mi lett volna, HA? Ennek azonban nincs értelme. Az emberiség megint nem tudott összefogni és nem megosztották az eredményeket, hanem titkolták. Egymás előtt. Tudósok. A Kormányok meg mondták:

-A vakcina az megoldja, megteremti, lehetővé teszi…

Most pedig azt mondják:

-A vakcina majd egy hónap után hat és addig meg csak valójában öt, az élet és szigorítások nem változnak miatta, nem mindenkinek jó egyformán, jön a harmadik hullám, mindmeghalunk.

Ekkor jön a kérdés: miért is nem akarják hosszú tömött sortban az emberek az oltást? Na?

Amúgy itt Britanniában elhangzott olyan, hogy a covid legnagyobb baja, hogy túlzsúfoltak lettek a kórházak. Ez kérem komplett Kormányinfó. Ugyanis a baj ott van, hogy van olyan kórház, ahol egy 40 férőhelyes osztályon 10 beteg van. Mert NINCS elég nővér, orvos, takarító, aki ellássa vagy elássa őket. Zsuzsi a bath-i kórház egyetlen, mindenhol bevethető és Domestossal szőnyegbombázás szerűen takarító tisztasági felületek zéró toleranciás asszisztense elmondta: náluk 210 takarítóból 68 hiányzik és mivel három naponta végeznek magukon covid tesztet, ha az pozitív, akkor az illető 10 napra kizárta magát a munkából. Így minden műszak úgy indul, hogy fogalmuk sincs, hányan lesznek. Nővéreknél dettó. Ezért aztán ágy lenne, aki az ágyat tologatja, az ágyban lévőt tisztába teszi, abból van igazán kevés. Zsuzsi bírja, mert Ő, bár brit állampolgár, nem Oxford hanem Nógrádshire-ből való. Igazi kemény magyar menyecske! Mint az köztudott.

A tegnap említett Betty könyv problémája megoldódott. Este úgy 11 óra tájékán elmeséltem Aliznak mi a probléma. Ebből a PROBLÉMA szót tisztán értette. Próbáltam máshonnan közelíteni, aminek örül, mert jobban látta a lényeget, ám a Betty probléma megmaradt. Aztán beugrott! Egy mogyorós Ritter Sport még éjfél előtt, mennyei!, aztán a megoldás. Kisebb hiba, hogy amit akkor a naptár hátuljára „írtam” az mostanra olvashatatlanra változott. Ezek a hideg angol éjszakák! Viszont emlékeztem mindenre. Amikor könyvről van szó, mindig jól megy! Az emlékezés. Így aztán reggel 9-kor a gyakorlatok után, ami a súlyfeleslegemet van hivatva eltűntetni /mindig remélem, ezt a gyakorlatok is tudják/ tovább megy Betty története. Bitang jó érzés!

A mai könyv, amiről írok : Gavin Edwards: Tom Hanks szerint a világ  című munkája. Tegnap már jeleztem, hogy vannak könyvek, amiket nagyon vártam és úgy jártam, mint a rezgőlécű pasi, amikor leugrik a push up melltartó. Ez a könyv volt az egyik Nagy Csalódás. Mert tudtam, hogy egy igaz amerikai bestseller szerzőtől vagy három tucat sablonos dolgot várhatok. Aztán, hogy öt tucat lesz belőle, az sok volt. Az olyan megjegyzésektől, hogy:

-Tom Seizmore, aki együtt játszott Tom Hanks-szel a Ryan közlegény rengeteg pénzt hozó filmjében, azt mondta a kérdésemre Tom Hanks-ről: Rendes pasas, jó színész. Jókat beszélgettünk. Amikor találkoztunk.

Na EZ nekem sok. Aztán a könyv szerkesztése, dramaturgiája nagyon nem tetszett. Egy igazi életrajzi könyv az induljon azzal, hogy mit mondott Tom Hanks anyukája, amikor megszülte a kis zsenit:

-JAAAAAAJJJJJ!!!!

Aztán menjen minden a maga útján. A legjobb rész az, amikor Tom Hanks „parancsolatait” külön ismerteti./ Persze belefért volna, ha ezt szövegkörnyezetben teszi, ám ez amerikai könyv. Mint az köztudott/ Ott van pár megszívlelendő dolog, kezdve a:

Állj ki, amiben hiszel! mondástól a

Ne ragaszkodj az úthoz, amit nem Te választottál! igazságig.

Igazából, NEKEM nagyon nem tetszett. Nem ezt vártam és bár a kaposvári gyors is szép,de ha én Szombathelyről várok egy vonatot, akkor ugyan vonatnak vonat, csak… Biztos Amerikában így kell írni egy életrajzi könyvet. Ám én már találkoztam remek életrajz könyvekkel, amerikaiakkal, mint Spielberg vagy Milos Forman életrajza és egy abszolút csúccsal Lee Iacocca könyve, amit szintén nem Ő írt viszont RÓLA szólt, ez azért nem hátrány. Mindazonáltal, aki szereti ezt a zsenit, aki egyszerre tud Forrest Gump és nagy kedvencem A pénznyelő /The Money Pit/ eszelősen röhögő lakástulajdonosa, Miller kapitány és Charlie Wilson lenni, az olvassa el. Magában próbálja magyarítani. Jó lesz az!

Ez volt a harmadik nap!