FURBLOG 33. | Székely Nagy György

A szél fúj. Ráadásul 1 fok van! Itt! Britanniában! Télen!? Már ez sem az igazi. Ma a parlament törvénybe foglalhatja, hogy MÁRCIUS 31-ig, amikor is 24 millió brit már oltva lesz, meghosszabbítják a teljes zárlatot. A dolog ezzel egyszerűsödik: megszavazzák és nincs miről beszélni. Mert ezt a kis és középcégek 76%-a nem éli túl, a The Guardian felmérése szerint. Akkor ezt elengedtük.

Ami viszont érdekesebb, a napirendem. Amit nagyon szépen össze és leírtam. Tól ig. Előre és hátra. Aztán jött pár dolog, amivel nem számoltam. Fantasztikus pénzügyminiszter lennék! Szóval a dolog azzal kezdődött, hogy nem 7 órakor hanem 8 és fél kilenc felé ébredek fel. Én. A reggel 6 órakor kedvesen cserregő szarka biztosan hiányol. No itt már van egy óra csúszásom. Aztán jönnek a gyakorlatok. Valamikor biztosan, mert ugye ma szerda van és még nem csináltam. Jaj hát indok, kifogás és bármi az van. Mennyit kértek? Ugye hétfőn be kellett mennünk a céghez, hogy aláírjuk a furlough papírt, ami alapján megkapjuk a 80% fizetést. Egyúttal a maradék szabadságot is kivettük. Mire haza értünk meg minden, már délután volt, hát akkor meg ki tornázgat? Tegnap nagy dolog történt: a hasizmom /ez most a vicc helyett van!/ fejlesztésére lévő gépezetet összeszereltem. Vagyis kettő darab csavart meghúztam! Fog ez menni! Aztán lebontottuk a karácsonyfát. Ismételten tapasztaltuk, hogy visszapakolásnál minden doboz kisebb lesz. Komolyan! A fát három részre lehet szedni, aztán a doboz jön, amibe úgy 67%  fa fér be! Mikor kivettük 100% volt! Na valahogy összegyömöszköltük. Egy jobb pankráció összejött volna belőle! Még harapott is a piszok, mikor kicsúszott a fém vége és úgy gondolta a kézfejemen hagy egy nyomot, csakhogy ne felejtsem el jövő karácsonyig. Alig húsz perces földharcban begyűrtük és most várja a holnapot, amikor is pihenőre helyezzük Zsuzsiék kamrájában. Ott kicsit nagyobb a hely. Illetve OTT van hely.

A hely ugye az például a még nem végzett, de már betervezett tornáimnak is korlátja. Az okés, hogy a has és karizom fejlesztő made in china gépem elfér a nappali konyha részén. Amúgy a hangja olyan , mint a kínai opera: nekik zene, nekem nyikorgás. Viszont. A hátam és a derekam miatt, hátizom erősítő gyakorlatok is kellenek. Hát izom nem sok van hátul, talán most. Az ülő munka, lásd írás, nem segíti elő az egyenes és rőzsebíró hátat. Piszok szerencse, hogy rőzsét csak mérföldekre találnék. Mivel azonban nem keresem, problem solved! A hátizomra, főleg mikor már lesz, mert az amazon.co.uk oldalon nem lehet rendelni, találtam négy egyszerű gyakorlatot. Az egyetlen hátránya, hogy én is kellek hozzá. Szóval. Van egy előszobánk. 4,73 m hosszú és 0.947 m széles. Lemértem Nektek. Le lehet ellenőrizni. Ez a terület lesz az, ahol a hátizom /komolyan mindig mosolygok rajta!/ gyakorlatokat kell végeznem. Amire vigyázni kell. Semerre sem hadonászhatok! Oldalra végképp nem, mert kilyukasztom a gipszkarton falat. Ez Britannia, itt így építkeznek. Előre nem integethetek, mert úgysem tudom előre tenni a kezem. Hátra már rúghatok, ám addigra már réges rég görcsben lesz a lábam, hát akkor ez is megvan. Holnap reggel lesz a nagy nap, amikor megteszem a gyakorlatokat. Amikor délután nem találtok FURBLOG-ot, akkor valami nem sikerült. A mentő meg kórház nem jöhet szóba, mert itt Britanniában EGY betegség maradt, a többi majd akkor, ha ez elmúlt. Vagy Te múltál el. Választhatsz! Hja kérem , a demokrácia!

Bár még csak január eleje van, a háttérben Éva, a Kiadóm alakítja az évet, mi mikor jelentessen meg, milyen sorrendben, mennyi idő legyen két könyv között és milyen újdonságokat hozzon a kiadói palettára. Nem könnyű, most pedig főleg. Meg kell gondolni, mire költ és mire nem? Nem lehet tudni lesz-e Könyvhét? Ha igen mikor? Mert az az egyik legfontosabb egy kiadó életében, a karácsonyi könyvvásár mellett. Aki túl korán vagy túl későn jelentet meg egy könyvet, az, azt az időszakot bukta is.Egy kiadó egyszerre sok könyvet hoz ki, akkor az egyik ütheti a másikat, egy túlzsúfolt piacon ezt nem lehet. Nehéz dolog, Éva megoldja. Mindig megoldotta, most is így lesz. Ahogy írta, már vannak új, digitális ötletei és nyárra egy nagy csobbanás. Szuper! Beépített úszógumim már van!

A Betty történet jelentem, tovább lépet, túl van a problémán. Kicsit erotikusabbra sikerült, mint terveztem. Van ilyen. Itt most nem az Éhes makk, disznókat álmodik mondásra gondoltam. Tény, nem arra megy, mint ahogy tervben volt. Szerencsére semmi nem korlátozza abban, hogy a maga útját járja. Én biztosan nem.

Szintén a háttérben készül a szerzői oldalon és a honlapon is pár újdonság. A Hogyan készült? rovat első része, az a jövő héten már olvasható lesz. Mindenhol közzéteszem,pontosa mikor és milyen időközönként. A szerzői oldal sem marad esemény nélkül, a hétvégén ott is lesz mozgás. A nyárra, mert azt mondták azt megtartják, egy nagyobb dologgal rukkolok elő,  a rukkot tanulnom kell, a dolog megvan. Még nem csináltam ilyet, ám egyszer mindent el kell kezdeni vagy hagyni a fenébe. Mivel a fene nekem nem haverom, ezért nem hagyok neki semmit. Amit hagynék, arra más tart igényt. Mint az köztudott.

A mai könyv, amiről beszélek, egy magyar szerző műve, D.Tóth Krisztáé. Én nagyon nagyon hiányolom azt, hogy milyen kevés magyar szerző kap teret bármelyik médiában, hogy az olvasók megismerjék. Ennél is kevesebb kiadó vállalja fel egy ismeretlen magyar szerző művét. És alig van olyan, aki ki is adja. XXI. század, Magyarország. Több a külföldi könyv, mint a magyar. Ez nem lenne baj, ha a külföldi könyvek jobbak lennének. Ám a legtöbb nem az. Nagyon nem. Holnap hozok majd erre is példát. Egy nagyon kicsi piac a magyar könyvpiac. Egyre kevesebb olvasóval, amit a jelenlegi és jövőbeni oktatási rendszer tovább apaszt. Ezért kellene, hogy a magyar könyvkiadók felvállalják a magyar szerzőket. Ha amíg ez nem valósul meg, addig nem tartom égnek a bakancsomat,akkor örök életű leszek. Ez nem fenyegetés volt!

A könyv ismertetőt a facebook szerzői oldalon találjátok meg. Egy kicsi mozgás mindenkinek kell. Hát ugye?!

Olvassatok minden nap!

Ez volt a negyedik nap!